(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kuře á la bažant
Potřebné ingredience
1 kuře, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 100g slaniny, 1 cibule, 1 lžička hladké mouky, lžíce koření Divočina ( nebo po půl lžičce pepře, nového koření, zrnek jalovce a kousek bobkového listu), sůl
Postup přípravy
Kuře osolíme (já použila kuřecí stehýnka), prsíčka a stehna protkneme částí slaniny, posypeme divokým kořením, dovnitř vložíme půlku cibule, když děláme stehna, tak potom vložíme cibuli rozčtvrcenou do sosu, zbytek slaniny rozškvaříme na oleji, zalijeme vodou a na tento základ kuře položíme. Pečeme po obou stranách dozlatova. Během pečení potíráme máslem, já pokladla plátky másla na stehna, než jsem to vložila do trouby, přeléváme vypečenou šťávou a mírně podléváme vodou. Konečný výpek pak zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Krátce povaříme, Kuře naporcujeme, přelijeme povařenou šťávou a podáváme s brambory a brusinkovým kompotem, nebo to jde i s rýží bez brusinek:-)
připravené šoupnou to do trouby.....
vyndáme stehýnka a jdeme zahustit výpek...
zahuštěný výpek...
dobrůtka je hotova, dobrou chuť:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé